Teekkarikylä – OAS

Otaniemen asuntosäätiön oma soppi

Huomaa, että Otaniemen asuntosäätiö on AYY:n muista asunnoista erillinen kokonaisuus ja esimerkiksi asukasdemokratia pelaa siellä jokseenkin eri säännöin. OAS:silla ei esimerkiksi ole linnanisäntää lainkaan.

Internet ja TV

Asuntojen vuokraan kuuluu Internet-yhteys, joka on käytettävissä ilman sen suurempia asukkailta vaadittavia toimenpiteitä. Laita Ethernet-verkkokaapeli (RJ45-liitännällä) seinään ja yhdistä koneeseen. Liittymän nopeus on 1/1 Gbps.

Kaikissa Internettiin ja televisioon liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa yhteystahona toimii Trinet: verkko(at)ayy.fi. Tarkempia lisätietoja verkosta löytyy Trinetin
kotisivuilta
.

TV-ratkaisuna AYY:n asunnoissa on Elisan kaapeli-TV. Lisää tietoa kaapeli-TV:stä löytyy Elisan sivuilta.

Avaimet – OAS

Jos lukitset itsesi ulos asunnosta, voit hakea vara-avaimen AYY:n asuntotoimistolta Otaniemestä. Jos AYY:llä on ylimääräisiä avaimia asuntoosi jäljellä kaapissa, sinulle voidaan lainata avain väliaikaisesti ilman mitään maksuja. Viimeisenä vaihtoehtona on soittaa huoltoyhtiölle, mutta tästä koituu aina jotain kustannuksia vuokralaiselle, l. sinulle.

Jos asuntosi avain häviää, ota ensimmäisenä aina yhteys AYY:n asuntotoimistoon. Täytä lomake avaimen häviämisestä ja lähetä se asuntotoimistolle. He osaavat neuvoa miten asian kanssa edetään ja miten saat uuden avaimen mahdollisimman nopeasti.

Hävinneestä avaimesta laskutetaan uuden avaimen teettämisen kustannukset (vuonna 2017 35€/avain). AYY lähettää laskun kadonneesta avaimesta vuokralaiselle. Jos vuokrasopimuksen päättyessä vuokralainen palauttaa vähemmän avaimia kuin mitä hän on kuitannut itselleen AYY:ltä, puuttuvien avainten teettämiskustannukset vähennetään vuokralaisen maksamasta vakuusmaksusta.

Kaikki kadonneiden avaimien tilalle tilatut avaimet noudetaan AYY:n asuntotoimistosta Otaniemestä. AYY ilmoittaa vuokralaiselle, kun uusi avain on saapunut ja noudettavissa.

Pyykkituvat

Useimmissa AYY:n kohteissa löytyy pyykkitupa. AYY:n pyykkituvat ovat asukkaiden vapaasti käytettävissä, eikä pyykkäämisestä peritä mitään maksuja.

Kaikki pyykkivuorot  AYY:n kiinteistöjen pyykkitypiin varataan Pyykkipoika -järjestelmän kautta. Ohjeet vuorojen varaamisesta ja kaikesta mahdollisesta löytyvät Pyykkipoika -järjestelmästä, joten sinne mars!

Saunat

Henkilökohtaisen saunavuoron voi varata AYY:n asuntotoimistosta. Viikottainen saunavuoro maksaa 8 €/kk. Uuden saunavarauksen tekeminen tai olemassa olevan varauksen peruminen tulee tehdä kuukauden 20. päivään mennessä, jotta tieto ehtii mukaan seuraavan kuukauden lämmityslistoille.

Teekkarikylän saunojen varaustilanne on katsottavissa Domossa. Kun kirjaudut sisään, yläpalkissa näkyy Saunat-osio. Sieltä voi kurkata mitä on varattu ja vapaana. Jos haluat vuokrata viikottaisen saunavuoron, päätä listalta itsellesi sopiva vapaa vuoro ja laita se AYY:n asuntotoimistoon!

Täältä taas näet kaikki Teekkarikylän talosaunavuorot, joihin kuka tahansa kylän asukas saa osallistua vapaasti ja ilman kustannuksia.

Poismuutto

Vuokrasopimus tulee irtisanoa kirjallisesti. Tee irtisanominen aina Domo-järjestelmän kautta! Irtisanomisaika on yksi kokonainen kuukausi, joka lasketaan sen kuukauden lopusta, jonka aikana teet irtisanomisen. Jos siis haluat irtisanoa vuokrasopimuksesi 1.12. alkaen, tulee sinun irtisanoa asuntosi viimeistään 31.10.

Muistilista:

 • Jos sinulla on ollut kellari- tai vinttikomero, muista tyhjentää se lähtiessäsi
 • Muista tehdä muuttoilmoitus. Muistathan, että muuttoilmoituksen teko on lakisääteinen velvollisuus
 • ilmoita uusi osoitteesi myös seuraaville:
  • opintotoimisto, pankki ja vakuutusyhtiö, lehtitilaukset, järjestöjen ja yhdistysten osoiterekisterit sekä ystävät ja sukulaiset
 • Muuttokiireistä huolimatta siivoa asuntosi sellaiseen kuntoon, että seuraavan asukkaan on mukava muuttaa sisään. Jos huoneessasi on jääkaappi, sulata se ennen muuttoasi. Katso erillinen siivousohje tämän sivun lopussa.
 • Asuntoon ei saa jättää mitään omia kalusteita. Kalusteita ei saa jättää myöskään solun yhteistilaan eikä kiinteistön käytäville. Kalusteiden poistosta laskutetaan asukasta.

Avainten palauttaminen

 • Avaimet pitää palauttaa vuokrasopimuksen loppumista seuraavana ensimmäisenä arkipäivänä. Seuraavalla asukkaalla on oikeus päästä asuntoon klo 12:00, joten avainten tulee olla palautettuna siihen mennessä.
 • Avaimet palautetaan AYY:n asuntotoimistoon Otaniemeen.
 • Asuntotoimiston ollessa suljettuna, avaimet voi jättää Otakaaren puolella olevan oven postiluukkuun, jossa lukee: AYY Toimisto 11. Palauttaessasi avaimia, laita avaimet kirjekuoreen ja kirjoita kuoren päälle oma nimesi ja minkä asunnon avaimet ovat kyseessä!
 • Poikkeuksena Ida Aalbergin tien ja Maapadontien avaimet, jotka hoidetaan kiinteistöjen huoltoyhtiöiden kautta.
 • Avaimet voi myös vaihtaa suoraan seuraavan vuokralaisen kanssa. Käytä avainten vaihtamiseen tätä lomaketta.

Muista lukita huoneesi ovi!

Soluasuntojen yhteistilojen tarkastaminen

Teekkarikylän soluasuntojen yhteistilojen kunto tarkistetaan aina ennen kuin joku solun asukkaista vaihtuu. Jos solun tilat ovat elämälle vahingollisessa kunnossa, jättää tarkastaja siivouskehotuksen asuntoon. Jos solun yhteistilat ovat yhä huonossa kunnossa uuden asukkaan muuttaessa asuntoon, tilataan soluun siivous ja kustannukset laskutetaan poismuuttavalta asukkaalta ja soluun jääviltä aikaisemmilta asukkailta.

Siivousohje poismuuttavalle asukkaalle

Asunto on ennen poismuuttoa (avainten luovutusta) siivottava sellaiseen kuntoon, että se kelpaa uudelle asukkaalle. Mikäli siivous on kokonaan tai osittain laiminlyöty, siivouksen kustannukset veloitetaan asukkaalta.

Siivotessa kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

Keittiö

Kylpyhuone

 • Wc-istuin, lavuaari ja hanat on pesty puhtaaksi ja desinfioitu.
 • Suihkuseinä, likapyykkikaappi, peilikaappi, ja lattiakaivo ovat pestyinä puhtaaksi.
 • Kaikki pinnat (seinät, lattia) ovat pestyinä.

Muut tilat

 • Kaikki pinnat ovat pestyinä siten, että pinnoilla ei ole pölyä eikä tahroja.
 • Ilmanvaihtoventtiilit on puhdistettu
 • Lattiat ovat imuroitu ja pesty puhtaaksi.
 • Ikkunat pestään. Jos ulkona on pakkasta, pestään ikkunoista vain sisäpinnat.
 • Komerot ovat pestyinä kaikilta pinnoilta.
 • Asuntoon ei saa jäädä tavaroita tai roskia.
 • Oleskelupiha, parveke ja varastotilat ovat siistejä ja varastotila on tyhjennetty.

Lisäksi on huolehdittava, että kaikki kiinteät lamput (keittiö, kylpyhuone) ovat toimintakuntoisia sekä palovaroittimessa on toimiva paristo.

Soluasunnosta muuttavan tulee viedä kaikki tavaransa pois myös solun yhteistiloista. Jääkaapin pesussa ja sulatuksessa huomioitava, etteivät muiden asukkaiden ruoat pääse pilaantumaan

Järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt koskevat kaikkia AYY:n asunnoissa Teekkari­kylässä asuvia ja ovat voimassa toistaiseksi.

1 § Soveltamisala

Sen lisäksi, mitä vuokrasopimus, Aalto-yliopiston ylioppilas­kunnan (AYY) muut määräykset ja ohjeet, yleiset lait ja asetuk­set ja järjestyslaki määräävät, noudatetaan AYY:n Teekkariky­lässä omistamissa rakennuksissa sekä niiden läheisyydessä näitä järjestyssääntöjä. Näissä säännöissä kyläsenaatilla tarkoitetaan AYY:n kyläsenaattia.

2§ Järjestysmääräysten rikkominen

Järjestyssääntöjen rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorva­usvelvollisuuden tai vuokrasopimuksen purkamisen. Jos asukas on saanut kaksi kirjallista varoitusta, voidaan hänen vuokrasopi­muksensa purkaa.

3 § Yleiset järjestystä koskevat määräykset

Teekkarikylässä on käyttäydyttävä siten, että asukkaiden asu­misviihtyvyyttä ei kohtuuttomasti huononneta. Tilojen käyttä­jien on huolehdittava siitä, että heidän vieraansa noudattavat näiden järjestyssääntöjen määräyksiä.

4 § Yörauha

Arkisin kello 23–07 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä 00–09 välisenä aikana on laulu, soitto, kovaääninen tv:n, radion, ste­reoiden ynnä muiden vastaavien käyttö ja kaikenlainen muu melun aiheuttaminen kiellettyä, pois lukien oikeaoppisesti suo­ritettu teekkarihymni. Mikäli kysymys on satunnaisesta häiriös­tä, jonka syntymistä ei voida välttää, on asiasta riittävän ajoissa etukäteen sovittava niiden asukkaiden kanssa, joita häiriö tulisi koskemaan.

5 § Tiloista huolehtiminen

Tilojen käyttäjien tulee huolellisesti hoitaa tiloja, ja tilan käyttä­jä on korvausvelvollinen luonnollisen kulumisen ylittävästä va­hingosta. Asuntojen yhteisissä tiloissa tapahtuneesta vahingosta ovat solun asukkaat yhteisvastuullisesti korvausvelvollisia, ellei vahinkoon syyllistynyttä saada selville. Vesivuodoista, muista johtovaurioista ja rakenteesta johtuvista sisäpuolisista vioista on viipymättä ilmoitettava rakennusmestarille tai huoltoyhtiölle. Jos joku rikkoo kalusteita tai ikkunoita tai muuten vahingoittaa AYY:n asuntoloita, on hän velvollinen ilmoittamaan tekemäs­tään vahingosta asuntotoimistoon. Jos joku huomaa edellä mai­nittua vahinkoa tehtävän, hän ilmoittakoon vahingosta ja sen tekijästä asuntotoimistoon. Ellei vahingon tekijä ilmoita teos­taan välittömästi asuntotoimistoon, asuntotoimikunta antakoon hänelle varoituksen.

6 § Ongelmajätteet

Viemäreihin ei saa kaataa tai päästää jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen. Ongelmajät­teet tulee toimittaa kierrätysohjeiden mukaisesti asianmukaisiin paikkoihin.

7 § Vaarallisten aineiden säilytys

Vaarallisten aineiden säilyttämisessä tulee noudattaa räjähdease­tuksia ja lakeja.

8 § Kotieläimet

Soluasunnoissa on muiden kuin akvaariossa pidettävien koti­eläinten pito kielletty. Muissa kuin soluasunnoissa kotieläimien pitäminen on sallittua seuraavin ehdoin. Rakennusten ulkopuo­lella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häi­ritä asukkaita. Kotieläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkialueilla ja niiden välittömässä läheisyydessä. Kotieläimet eivät saa liata rakennuksia tai piha-alueita. Eläimen ulkoiluttaja on velvollinen siivoamaan aiheutuneen sotkun välittömästi.

9 § Huoneiston remontoiminen

Huoneistoa ei saa remontoida eikä siellä saa tehdä rakenteiden muutostöitä ilman rakennusmestarin lupaa.

10 § Asuntoloiden siivous

Asukkaat eivät saa haitata asuntoloiden normaalia siivoustoi­mintaa. Asukkaan aiheuttamasta ylimääräisestä siivoustyöstä on AYY oikeutettu perimään aiheutuneet kustannukset asukkaalta.

11 § Huoltotoimet asunnossa

Mikäli huoneiston huolto- ja kunnossapitotoimet sitä vaativat, on AYY:n asuntoloiden hallinnon valtuuttamilla henkilöillä oi­keus päästä asukkaan huoneistoon. Oikeutta käyttävän tahon on mahdollisuuksien mukaan sovittava asiasta etukäteen asukkaan kanssa.

12 § Ovien lukitseminen

Ovet, mukaan lukien porrashuoneiden ovat, on pidettävä lukit­tuna ja niistä kuljettaessa on käyttäjän huolehdittava siitä, että ovet pysyvät lukossa.

13 § Tomuttaminen ja tuuletus

Mattojen tomuttaminen ja vuodevaatteiden puisteleminen on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla paikoilla. Tomutta­minen on sallittua yörauhan ulkopuolella. Huoneistokohtaisilla parvekkeilla on sallittu ainoastaan liinavaatteiden tuuletus ja pukimien harjaaminen kaiteiden sisäpuolella. Huoneistoja ei saa tuulettaa porrashuoneisiin.

14 § Kellarien säilytystilat

Asukkaille on varattu säilytystilaa, jonka käytöstä määrätään talokohtaisesti erikseen. Asukkaan on merkittävä käyttämänsä säilytystila AYY:n hyväksymällä lapulla, jossa on asukkaan nimi, osoite sekä kuluva vuosi. Lappu on päivitettävä aina tam­mikuun loppuun mennessä. AYY:llä on oikeus poistaa varastoti­lojen käytäville jätetyt tavarat sekä tyhjentää merkitsemättömät säilytystilat.

Tulenarkojen nesteiden ja kaasujen säilytys kellaritiloissa on ehdottomasti kielletty. Kellarikäytävät on paloturvallisuuden vuoksi pidettävä tyhjinä.

15 § Ajoneuvojen pysäköinti

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain merkityille pysäköin­tipaikoille. Ajoneuvojen pitkäaikainen seisottaminen Teekkari­kylän alueella on kiellettyä. Teekkarikylän asukas voi vuokrata asuntotoimistosta numeroidun pysäköintipaikan itselleen. Luvaton pysäköinti numeroidulla pysäköintipaikalla on kiellet­ty. Pysäköintipaikan vuokrattuaan asukkaalla on lupa merkitä vuokraamansa paikka haluamallaan tavalla paikan numeroa kui­tenkaan peittämättä. Merkintä on poistettava pysäköintipaikan vuokrasuhteen päätyttyä.

Polkupyörät ja vastaavat liikuntavälineet on sijoitettava niille varattuihin paikkoihin.

16 § Grillaaminen

Parvekkeilla grillaaminen muilla kuin sähkögrilleillä on haju­haittojen vuoksi kiellettyä. Huoneistoissa, joissa on oma piha, voi grillata muillakin kuin sähkögrilleillä. Tällöin grillauksen tulee tapahtua etäällä talosta, jotta hajuhaittoja ei tule yläkerrok­sien huoneistoihin.

17 § Yhteiset tilat ja piha-alueet

Rakennusten yhteiset tilat ja piha-alueet on pidettävä siisteinä. Jätteet on kuljetettava kierrätysohjeita noudattaen niille varattui­hin säiliöihin. Urheiluvälineiden, leikkikalujen, lastenrattaiden ja muiden vastaavien tavaroiden säilyttäminen porraskäytävissä ja muissa yhteisissä tiloissa on kiellettyä, ellei säilytystä ole erikseen sallittu.

18 § Tupakointi

Tupakointi on kiellettyä sisätiloissa mukaan lukien huoneistot ja porrashuoneet. Myös parvekkeella tai ulkona tupakoitaessa tupakoitsijan on huolehdittava, ettei haju eikä savu leviä yleisiin tiloihin tai asuinhuoneisiin. Parvekkeilla, joissa on ilmanvaihto­kone, on tupakointi kokonaan kielletty.

19 § Muutokset järjestyssääntöihin

Muutokset näihin sääntöihin tekee kyläsenaatti.

Sisäänmuutto

Kun olet muuttamassa AYY:n asuntoon

 Varmista perusasiat

 • Vuokrasopimus on allekirjoitettu Domossa!
 • Muuttoilmoitus on tehty
 • Sähkösopimus on tehty, niissä asunnoissa joissa AYY:llä sellainen on tehtävä
 • Tee sisäänmuuttotarkistus!

Asunnon avaimet

Asunnon avaimet voit joko vaihtaa edellisen asukkaan kanssa suoraan, tai noutaa muuttopäivänä AYY:n asuntotoimistosta.

Muuttopäivä on vuokrasopimuksen alkamispäivä, paitsi jos vuokrasopimuksen alkamispäivä on viikonloppu tai pyhäpäivä. Tässä tapauksessa muuttopäivä on vuokrasopimuksen alkamispäivää seuraava ensimmäinen arkipäivä. (Jos sopimuksesi alkaa perjantaina, voit muuttaa asuntoon perjantaina. Jos sopimuksesi taas alkaa lauantaina, voit muuttaa asuntoon vasta viikonlopun jälkeen maanantaina.)

Asuntotoimiston yhteystiedot ja aukioloajat näet täältä.

Asunnon ja asunnon avaimien luovuttamisesta voi myös sopia edellisen asukkaan kanssa suoraan, käyttämällä avaintenvaihtosopimusta.

Tarkemmat ohjeet avaintenvaihtamisesta asukkaiden kesken AYY:n sivuilla.

Sisäänmuuttotarkistus

Muuttaessasi AYY:n asuntoon, sinun tulee tarkistaa asunnon kunto käyttämällä muuttotarkastuslomaketta. Muuttotarkistus on tehtävä ja toimitettava AYY:lle viikon sisällä asuntoon muuttamisesta. Muuttotarkastuslomake täytetään asukkaan oman oikeusturvan vuoksi. Näin mahdolliset korjauskustannukset voidaan kohdistaa suoraan vahingon aiheuttajaan. Jos asunnosta on esimerkiksi revitty muovimatto riekaleiksi, uusi asukas ei voi joutua korvausvastuuseen siitä, jos hän ilmoittaa heti muuton yhteydessä asiasta muuttotarkastuslomakkeella.

AYY ei tilaa korjaustöitä muuttotarkastuslomakkeen perusteella. Pienten vikojen korjaukset (esim. repsottava pistorasia) hoitaa kiinteistösi huoltoyhtiö. Ilmoita vioista suoraan huoltoyhtiöön ja he tulevat korjaamaan ne, ilman asukkaalle koituvia kustannuksia. Suuremmat viat ja vauriot (esim. vesivahinko tai reikä seinässä) ilmoitetaan AYY:n rakennusmestarille.

Sisäänmuuttosiivous

Edellinen asukas on siivonnut asunnon, mutta käytännössä aina jotain siivottavaa jää myös uuden asukkaan tehtäväksi. Jos muuttosiivouksessa on kuitenkin räikeitä ja törkeitä puutteita, ei uuden asukkaan tarvitse siivota niitä itse. Tässä tapauksessa dokumentoi puutteet ja ilmoita niistä AYY:lle. Ilmoituksen voi tehdä puhelimitse AYY:n asuntotoimistoon (puh. 050 520 9410) ja dokumentointi (esim. valokuvat) lähettää sähköpostitse osoitteeseen asuntotoimisto@ayy.fi. AYY järjestää mahdollisuuksien mukaan paikalle siivoojan ja pidättää siivouksen kustannukset edellisen asukkaan vakuusmaksusta.

Jos sinun on päästävä muuttamaan heti, etkä halua odottaa siivousta, voit myös siivota asunnon itse. Tällöinkin sovi asiasta etukäteen AYY:n kanssa, niin AYY voi todisteita vastaan (valokuvat siivouksen puutteista, kuitit tehdyistä hankinnoista) korvata kohtuullisissa määrin siivousvälineitä asukkaalle (ei kuitenkaan esim. kokonaista imuria tai muita kodinkoneita). Uudelle asukkaalle ei kuitenkaan makseta itse siivoustyöstä.

Jos olet vaihtanut avaimet edellisen asukkaan kanssa suoraan, olet samalla ottanut asunnon vastaan siinä kunnossa, kuin mitä se avaintenvaihtosopimuksen allekirjoittamisen aikaan on ollut. Tässä tapauksessa edellinen asukas ei enää ole vastuussa asunnon siisteydestä.

Tarkista myös palovaroitin! Asunnon palovaroitin on asukkaan pidettävä kunnossa, joten jos sinulta löytyy jo valmiiksi palovaroitin katosta, varmista että se toimii ja että siinä on patteri kunnossa. AYY vastaa solujen yhteistilojen palohälyttimistä.

Tuhoeläimet

Suomessa on pitkään saanut pysyä rauhassa tuhoeläimiltä, mutta ongelma on palannut myös tänne meille. Tuholaiset ovat sitkeä riesa, joiden hävittäminen vaatii skarppia toimintaa sekä asukkaalta, että vuokranantajalta.

Yleisimpiä opiskelija-asuntoja vaivaavia tuholaisia ovat tällä hetkellä luteet ja turkiskuoriaiset. Paras tapa välttää tuhoeläimiä, on pitää hyvää huolta asunnon siisteydestä ja hygieniasta.Mikäli havaitset asunnossasi mitään tuhoeläimiin viittaavaa, ota aina, heti ja välittömästi yhteyttä AYY:n asuntotoimistoon. Asuntotoimisto tilaa välittömästi tuholaistorjunnan ammattilaiset tarkastamaan asunnon ja toteuttamaan vaadittavat myrkytykset. Tästä ei koidu asukkaalle mitään kustannuksia.

Valitettavasti AYY ei voi maksaa muita korvauksia tai antaa vuokranalennuksia tuhoeläimien vuoksi. Tämän takia on jokaisen oman edun mukaista pitää asunto niin hyvässä kunnossa, että tuhoeläimet eivät sinne pääse pesiytymään. Jos tilanne pääsee pitkittymään, pahimmassa tapauksessa esimerkiksi luteiden vuoksi voidaan joutua hävittämään asunnosta kokonaisia huonekaluja. Niidenkään korvaamisen kustannuksiin AYY ei voi osallistua. Mitä nopeammin AYY saa tiedon tuholaisista, sitä helpompi ja nopeampi ne on hävittää ja sitä pienemmällä todennäköisyydellä vaiva pääsee leviämään muiden asukkaidenkin ongelmaksi tai aiheuttaa suurempia kustannuksia kenellekään.

Tämän vuoksi olkaa myös tarkkana, jos aiotte ottaa jonkin jostain löytyneen hylätyn huonekalun omaan käyttöönne! Tarkistakaa huonekalut vähintäänkin tarkkaan tuhoeläinten varalta ja pelatkaa mieluummin varman päälle, kuin kantakaa epähuomiossa asuntonne täyteen elikoita jonkin vanhan nojatuolin mukana.

Mikäli asunnossa havaitaan tuhoeläimiä, AYY ei myöskään voi tarjota toista asuntoa kyseisen asunnon asukkaille, ennen kuin tuholaistilanne on korjattu. Muuten tuholaiset voivat päästä leviämään esimerkiksi myrkytyksen alta siirrettyn asukkaan mukana suoraan uuteen asuntoon ja ongelma alkaisi alusta.

X
-->