Leppävaara

Vanhat ylioppilaskuntarajat ylittävä kohde Leppävaaran keskustassa, Sellon ostoskeskuksen ja rautatieaseman naapurissa!

Kaikkia AYY:n asuntoja haetaan Domo-järjestelmästä, josta löytyvät myös kiinteistöjen tarkemmat tiedot.

Rummunlyöjänkadun yhteystiedot

HUOLTO

Etelä-Leppävaaran Huolto
Tinurinkuja 4, 02650 Espoo
Puh. 010 270 8770
etela-leppavaara@kh-kiinteistopalvelut.fi

LINNANISÄNTÄ

RLK 1 – 3  leppavaara(at)list.ayy.fi Esa Immonen  0400 546 094

FACEBOOK-SIVU / RYHMÄ

https://www.facebook.com/groups/1074756455922704/

Asukasvastaava: Sami Kauppinen, 050 4692770, sami.kauppinen@aalto.fi

HUOM! Rummunlyöjänkatu 1 ullakkokomerot varataan huoltoyhtiön kautta. Ota yhteys huoltoyhtiöön, jos kaipaat ullakkokomeroa!

Autopaikat, saunat ja varastokomerot

Rummunlyöjänkadulla on tarjolla jonkin verran autopaikkoja, joita vuokrataan asukkaille. Näihin on kuitenkin yleensä jonoa. Jos tarvitset autopaikkaa, ota yhteyttä AYY:n asuntotoimistoon ja tiedustele tilannetta.

Rummunlyöjänkadulla on myös varattavissa saunavuoroja. Rummunlyöjänkatu 1:ssä saunavuorot hoitaa huoltoyhtiö Jaakola. Rummunlyöjänkatu 3:n saunavuorot taas AYY:n asuntotoimisto. Uuden saunavarauksen tekeminen tai olemassa olevan varauksen peruminen tulee tehdä kuukauden 20. päivään mennessä, jotta tieto ehtii mukaan seuraavan kuukauden lämmityslistoille

Rummunlyöjänkatu 3:sen kellarikomerot varataan AYY:n tavalliseen tyyliin:

laitetaan oveen lukko ja lisäksi jotenkin selkeästi näkyviin:

 • Komeroa käyttävän asukkaan nimi
 • Asukkaan asunnon numero
 • Kuluva vuosi (päivitettävä vuosittain!)

Kun asunnosta muuttaa pois, pitää myös kellarikomero tyhjentää, koska muuten romut jäävät talon tulevien asukkaiden vaivoiksi, huoltoyhtiö roudaa niitä kaatopaikalle erillisveloitettavana työnä, vuokrat nousevat ja kaikkia harmittaa.

Rummunlyöjänkatu 1:sen ullakkokomerot varataan vain ja ainoastaan huoltoyhtiön kautta. Olkaa yhteydessä heihin näiden varaamisen suhteen.

Avaimet

Jos lukitset itsesi ulos asunnostasi, voi kiinteistösi linnanisäntä auttaa. Kokeile siis ensimmäisenä soittaa hänelle. Linnanisännät ovat vapaaehtoisia, joten joskus he vain eivät pääse avaamaan ovea tai vastaamaan puhelimeen. Ei ole myöskään ennenkuulumatonta antaa linnikselle jotain pientä lahjaa, jos hän tulee avaamaan oven sinulle esim. keskellä yötä.

Toinen mahdollisuus on hakea vara-avain AYY:n asuntotoimistolta Otaniemestä. Jos AYY:llä on ylimääräisiä avaimia asuntoosi jäljellä kaapissa, sinulle voidaan lainata avain väliaikaisesti ilman mitään maksuja. Viimeisenä vaihtoehtona on soittaa huoltoyhtiölle, mutta tästä koituu aina jotain kustannuksia vuokralaiselle, l. sinulle.

Jos asuntosi avain häviää, ota ensimmäisenä aina yhteys AYY:n asuntotoimistoon. Täytä lomake avaimen häviämisestä ja lähetä se asuntotoimistolle. He osaavat neuvoa miten asian kanssa edetään ja miten saat uuden avaimen mahdollisimman nopeasti.

Hävinneestä avaimesta laskutetaan uuden avaimen teettämisen kustannukset (vuonna 2017 35€/avain). AYY lähettää laskun kadonneesta avaimesta vuokralaiselle. Jos vuokrasopimuksen päättyessä vuokralainen palauttaa vähemmän avaimia kuin mitä hän on kuitannut itselleen AYY:ltä, puuttuvien avainten teettämiskustannukset vähennetään vuokralaisen maksamasta vakuusmaksusta.

Kaikki kadonneiden avaimien tilalle tilatut avaimet noudetaan AYY:n asuntotoimistosta Otaniemestä. AYY ilmoittaa vuokralaiselle, kun uusi avain on saapunut ja noudettavissa.

Yhteiselo

Parhaiten yhteiselo naapurien ja solukämppisten kanssa onnistuu, kun käyttää maalaisjärkeä ja ottaa huomioon muiden asukkaiden toiveet.

Joskus esimerkiksi käsitykset siivouksesta eivät kohtaa lainkaan ja kärhämiä syntyy. Huomatkaa kuitenkin, että AYY ei voi osallistua yksittäisten asukkaiden välisiin kahnauksiin edes soluasunnoissa.

Asuntojen järjestyssääntöjen valvominen kuuluu AYY:n velvollisuuksiin. Jos joku asukas häiritsee naapureitaan tai kämppiksiään kohtuuttoman älyttömällä elämällä, esim. järjestämällä kovaäänisiä juhlia arkiöinä, voi AYY antaa tälle henkilölle varoituksen. Jos joku naapurisi viettää häiritsevää elämää, voi tilanteesta tehdä valituksen AYY:n asuntotoimistolle.

Yleensä valitukseen kannattaa aina hankkia myös jonkun kolmannen osapuolen varmistus. AYY ei muuten voi tehdä juuri mitään, jos valituksen kohde kiistää elämöineensä ja tilanteessa on AYY:n näkökulmasta kyse vain yhden asukkaan sanasta toisen asukkaan sanaa vastaan.

Soluasuntojen erikoisuudet

Soluasunnoissa lähtökohtaisesti kaikki huonekalut, astiat ja muut tilpehööri ovat jonkun asukkaan omia! Jos siis lainaat solun yhteistilasta jotain sohvaa tai lautasta, muista palauttaa se myös aina takaisin!

Joissakin soluasunnoissa voi olla asukkaiden keskenään sopimia käytäntöjä esim. soluhuoneiden ovien lukitsemisesta. Nämä eivät kuitenkaan ole AYY:n virallisia kantoja, vaan puhtaasti asukkaiden keskenään keksimiä ideoita. Yksittäisen asukkaan ei koskaan tarvitse noudattaa mitään sellaisia solukäytäntöjä, jotka hänestä tuntuvat turvattomilta tai epämukavilta. Jos tilanne aiheuttaa huolta, voi asiasta aina olla yhteydessä esimerkiksi oman talon linnanisäntään tai AYY:n asumissektoriin.

Jos soluasuntojen siisteystilanteeseen kaipaa vetoapua, AYY voi antaa koko solulle siivouskehotuksen. Jos siivouskehotus ei pure, voi AYY tilata soluun ammattisiivouksen ja kustannukset jaetaan tasan kaikkien solun asukkaiden kesken.

Siivous

AYY ei vuokranantajana sinällään ota kantaa siihen, millaisessa kunnossa vuokralainen asuntoansa pitää. Ainoastaan jos asunnon kunto alkaa käydä vaaraksi kiinteistölle tai haitata naapureita tai kämppiksiä, puuttuu AYY asiaan. Joskus asukasta on esimerkiksi jouduttu huomauttamaan pizzalaatikoiden keräämisestä asuntoon. Pahviset pizzalaatikot muodostavat lopulta paloturvallisuusriskin ja niistä kertyy nopeasti niin paljon palokuormaa, että poikamiesboksissa alkanut pieni tulipalo voi tehdä selvää jälkeä koko kiinteistöstä.

Jätteiden lajittelu ja niiden asianmukainen loppusijoittaminen on yleisestikin tärkeää. Mitä tarkemmin jätteet lajittelee, sitä halvemmalla jätehuolto pelaa. Sekajäte on aina kalleinta hoidettavaa, joten mitä vähemmän saa laitettua tavaraa sekajätteeseen, sitä halvemmalla jätteistä selvitään. Lajittelemalla pahvit, biojätteet, metallit, yms. tarkasti, säästät sekä luontoa, että pidät oman vuokrasi mahdollisimman alhaalla! Katso esim. täältä tarkempia ohjeita kierrättämisestä.

Jätteiden säilöminen asuntoon ja varsinkin parvekkeille ja rappukäytäviin on kielletty. Parvekkeilla linnut ja oravat yms. voivat käydä tekemässä tuhojaan ja levitellä banaaninkuoret ympäriinsä. Käytävillä roskapussit haittaavat naapureita ja siivousta ja ovat yleisesti vain väärässä paikassa.

Tarkempia siivousohjeita päivittäistä elämää varten voi löytää esim. marttojen sivuilta.

Ongelmat

Pienten vikojen korjaukset (solun yhteistilojen palohälytin reistailee, repsottava pistorasia) hoitaa kiinteistösi huoltoyhtiö. Ilmoita vioista suoraan huoltoyhtiöön ja he tulevat korjaamaan ne, ilman asukkaalle koituvia kustannuksia. Jos vika ei kuulu huoltoyhtiön korjattavaksi, kertovat he siitäkin sitten ja voivat neuvoa miten homma hoidetaan.

Viasta ilmoitettaessasi kerro samalla, jos huoltomies ei saa tulla yleisavaimella sisään asuntoon (esim. lemmikkien tms. vuoksi). Jos kiellät yleisavaimen käytön, huolto ottaa sinuun yhteyttä (muista jättää yhteystietosi!) ja sopii käynnistä erikseen.

Suuremmat viat ja vauriot (esim. vesivahinko tai kauhea reikä seinässä) ilmoitetaan AYY:n rakennusmestarille. Ilmoita tällöinkin kuitenkin aina huoltoon, että he pääsevät heti auttamaan akuutissa tilanteessa!

Asukastoiminta

AYY:n asukkailla on mahdollisuus järjestää itselleen kaikkea hauskaa ja hyödyllistä asumisviihtyvyyttä lisäävää omassa kiinteistössään. AYY:n kiinteistöissä toimii linnanisäntä, joka on kunkin kiinteistön asukasedustaja AYY:n suuntaan. Linnanisäntä auttelee asukkaita, katsoo kiinteistönsä perään ja toimii asukasneuvoston puheenjohtajana.

Asukasneuvostoon voi kuulua linnanisännän lisäksi 3-8 asukasta, joita kiinnostaa olla aktiivinen talonsa asioissa. Asukasneuvostot saavat raha-avustusta AYY:ltä muun muassa yhteisiin kalustohankintoihin, illanviettoihin tai lehtitilauksiin. Parhaiten tietoa oman kiinteistösi linnanisännästä saat talosi Facebook-ryhmästä tai ilmoitustauluilta.

Asukasneuvostojen ja linnanisäntien saavutuksia:

 • Teekkarikylän asukkaista muodostettu Kyläsenaatti siivosi koko Teekkarikylän romupyöristä. Keikan tuloksena saatiin n. 450 polkupyörää pois rumentamasta maisemia.
 • Vaasankadulla asukasneuvosto kunnosti kiinteistöön kuntosalin, löytyy kuulkaas penkkiä ja punttia!
 • Linnanisännät ovat pelastaneet vuosien varrella AYY:n kiinteistöjä esim. vakavilta vesivahingolta tai tulipaloilta huomaamalla tilanteen ajoissa ja hälyttämällä apua siinä vaiheessa kun vahingot eivät ole vielä päässeet leviämään.

Poismuutto

Vuokrasopimus tulee irtisanoa kirjallisesti. Tee irtisanominen aina Domo-järjestelmän kautta! Irtisanomisaika on yksi kokonainen kuukausi, joka lasketaan sen kuukauden lopusta, jonka aikana teet irtisanomisen. Jos siis haluat irtisanoa vuokrasopimuksesi 1.12. alkaen, tulee sinun irtisanoa asuntosi viimeistään 31.10.

Muistilista:

 • Jos sinulla on ollut kellari- tai vinttikomero, muista tyhjentää se lähtiessäsi
 • Muista tehdä muuttoilmoitus. Muistathan, että muuttoilmoituksen teko on lakisääteinen velvollisuus
 • ilmoita uusi osoitteesi myös seuraaville:
  • opintotoimisto, pankki ja vakuutusyhtiö, lehtitilaukset, järjestöjen ja yhdistysten osoiterekisterit sekä ystävät ja sukulaiset
 • Muuttokiireistä huolimatta siivoa asuntosi sellaiseen kuntoon, että seuraavan asukkaan on mukava muuttaa sisään. Jos huoneessasi on jääkaappi, sulata se ennen muuttoasi. Katso erillinen siivousohje tämän sivun lopussa.
 • Asuntoon ei saa jättää mitään omia kalusteita. Kalusteita ei saa jättää myöskään solun yhteistilaan eikä kiinteistön käytäville. Kalusteiden poistosta laskutetaan asukasta.

Avainten palauttaminen

 • Avaimet pitää palauttaa vuokrasopimuksen loppumista seuraavana ensimmäisenä arkipäivänä. Seuraavalla asukkaalla on oikeus päästä asuntoon klo 12:00, joten avainten tulee olla palautettuna siihen mennessä.
 • Avaimet palautetaan AYY:n asuntotoimistoon Otaniemeen.
 • Asuntotoimiston ollessa suljettuna, avaimet voi jättää Otakaaren puolella olevan oven postiluukkuun, jossa lukee: AYY Toimisto 11. Palauttaessasi avaimia, laita avaimet kirjekuoreen ja kirjoita kuoren päälle oma nimesi ja minkä asunnon avaimet ovat kyseessä!
 • Poikkeuksena Ida Aalbergin tien ja Maapadontien avaimet, jotka hoidetaan kiinteistöjen huoltoyhtiöiden kautta.
 • Avaimet voi myös vaihtaa suoraan seuraavan vuokralaisen kanssa. Käytä avainten vaihtamiseen tätä lomaketta.

Muista lukita huoneesi ovi!

Soluasuntojen yhteistilojen tarkastaminen

Teekkarikylän soluasuntojen yhteistilojen kunto tarkistetaan aina ennen kuin joku solun asukkaista vaihtuu. Jos solun tilat ovat elämälle vahingollisessa kunnossa, jättää tarkastaja siivouskehotuksen asuntoon. Jos solun yhteistilat ovat yhä huonossa kunnossa uuden asukkaan muuttaessa asuntoon, tilataan soluun siivous ja kustannukset laskutetaan poismuuttavalta asukkaalta ja soluun jääviltä aikaisemmilta asukkailta.

Siivousohje poismuuttavalle asukkaalle

Asunto on ennen poismuuttoa (avainten luovutusta) siivottava sellaiseen kuntoon, että se kelpaa uudelle asukkaalle. Mikäli siivous on kokonaan tai osittain laiminlyöty, siivouksen kustannukset veloitetaan asukkaalta.

Siivotessa kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

Keittiö

Kylpyhuone

 • Wc-istuin, lavuaari ja hanat on pesty puhtaaksi ja desinfioitu.
 • Suihkuseinä, likapyykkikaappi, peilikaappi, ja lattiakaivo ovat pestyinä puhtaaksi.
 • Kaikki pinnat (seinät, lattia) ovat pestyinä.

Muut tilat

 • Kaikki pinnat ovat pestyinä siten, että pinnoilla ei ole pölyä eikä tahroja.
 • Ilmanvaihtoventtiilit on puhdistettu
 • Lattiat ovat imuroitu ja pesty puhtaaksi.
 • Ikkunat pestään. Jos ulkona on pakkasta, pestään ikkunoista vain sisäpinnat.
 • Komerot ovat pestyinä kaikilta pinnoilta.
 • Asuntoon ei saa jäädä tavaroita tai roskia.
 • Oleskelupiha, parveke ja varastotilat ovat siistejä ja varastotila on tyhjennetty.

Lisäksi on huolehdittava, että kaikki kiinteät lamput (keittiö, kylpyhuone) ovat toimintakuntoisia sekä palovaroittimessa on toimiva paristo.

Soluasunnosta muuttavan tulee viedä kaikki tavaransa pois myös solun yhteistiloista. Jääkaapin pesussa ja sulatuksessa huomioitava, etteivät muiden asukkaiden ruoat pääse pilaantumaan

Järjestyssäännöt

1 § Soveltamisala

Sen lisäksi, mitä vuokrasopimus, Aalto-yliopiston ylioppilas­kunnan (AYY) muut määräykset ja ohjeet, yleiset lait ja asetukset ja järjestyslaki määräävät, noudatetaan AYY:n omistamissa rakennuksissa sekä niiden läheisyydessä näitä järjestyssääntöjä.

Järjestyssäännöt koskevat kaikkia AYY:n asunnoissa asuvia ja ovat voimassa toistaiseksi. AYY:n Teekkarikylässä sijaitsevissa asunnoissa sovelletaan kuitenkin Teekkarikylän järjestyssääntöjä.

2§ Järjestysmääräysten rikkominen

Järjestyssääntöjen rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden tai vuokrasopimuksen purkamisen. Jos asukas on saanut kirjallisen varoituksen, voidaan hänen vuokrasopimuksensa purkaa.

3 § Yleiset järjestystä koskevat määräykset

AYY:n omistamissa rakennuksissa on käyttäydyttävä siten, että asukkaiden asu­misviihtyvyyttä ei kohtuuttomasti huononneta. Tilojen käyttäjien on huolehdittava siitä, että heidän vieraansa noudattavat näiden järjestyssääntöjen määräyksiä.Kohtuuttoman melun tai muun häiriön aiheuttaminen on kiellettyä mihin tahansa aikaan päivästä.

4 § Yörauha

Arkisin kello 22–07 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä 23–09 välisenä aikana on laulu, soitto, kovaääninen tv:n, radion, stereoiden ynnä muiden vastaavien käyttö ja kaikenlainen muu melun aiheuttaminen erityisen kiellettyä. Mikäli kysymys on satunnaisesta häiriöstä, jonka syntymistä ei voida välttää, on asiasta riittävän ajoissa etukäteen sovittava niiden asukkaiden kanssa, joita häiriö tulisi koskemaan.

5 § Tiloista huolehtiminen

Tilojen käyttäjien tulee huolellisesti hoitaa tiloja, ja tilan käyttäjä on korvausvelvollinen luonnollisen kulumisen ylittävästä vahingosta. Asuntojen yhteisissä tiloissa tapahtuneesta vahingosta ovat solun asukkaat yhteisvastuullisesti korvausvelvollisia, ellei vahinkoon syyllistynyttä saada selville. Vesivuodoista, muista johtovaurioista ja rakenteesta johtuvista sisäpuolisista vioista on viipymättä ilmoitettava rakennusmestarille tai huoltoyhtiölle. Jos joku rikkoo kalusteita tai ikkunoita tai muuten vahingoittaa AYY:n asuntoloita, on hän velvollinen ilmoittamaan tekemästään vahingosta AYY:n asuntotoimistoon. Jos joku huomaa edellä mainittua vahinkoa tehtävän, hän ilmoittakoon vahingosta ja sen tekijästä asuntotoimistoon. Ellei vahingon tekijä ilmoita teostaan välittömästi asuntotoimistoon, asuntotoimikunta voi antaa hänelle varoituksen.

6 § Ongelmajätteet

Viemäreihin ei saa kaataa tai päästää jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen. Ongelmajätteet tulee toimittaa kierrätysohjeiden mukaisesti asianmukaisiin paikkoihin.

7 § Vaarallisten aineiden säilytys

Vaarallisten aineiden säilyttämisessä tulee noudattaa räjähdeasetuksia ja lakeja.

8 § Kotieläimet

Soluasunnoissa on muiden kuin akvaariossa pidettävien kotieläinten pito kielletty. Muissa kuin soluasunnoissa kotieläimien pitäminen on sallittua seuraavin ehdoin. Rakennusten ulkopuolella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä asukkaita. Kotieläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkialueilla ja niiden välittömässä läheisyydessä. Kotieläimet eivät saa liata rakennuksia tai piha-alueita. Eläimen ulkoiluttaja on velvollinen siivoamaan aiheutuneen sotkun välittömästi.

9 § Huoneiston remontoiminen

Huoneistoa ei saa remontoida eikä siellä saa tehdä muutostöitä ilman rakennusmestarin lupaa.

10 § Asuntoloiden siivous

Asukkaat eivät saa haitata asuntoloiden normaalia siivoustoimintaa. Asukkaan aiheuttamasta ylimääräisestä siivoustyöstä on AYY oikeutettu perimään aiheutuneet kustannukset asukkaalta.

11 § Huoltotoimet asunnossa

Mikäli huoneiston huolto- ja kunnossapitotoimet sitä vaativat, on AYY:n asuntoloiden hallinnon valtuuttamilla henkilöillä oikeus päästä asukkaan huoneistoon. Oikeutta käyttävän tahon on mahdollisuuksien mukaan sovittava asiasta etukäteen asukkaan kanssa.

12 § Ovien lukitseminen

Ovet, mukaan lukien porrashuoneiden ovat, on pidettävä lukittuna ja niistä kuljettaessa on käyttäjän huolehdittava siitä, että ovet pysyvät lukossa.

13 § Tomuttaminen ja tuuletus

Mattojen tomuttaminen ja vuodevaatteiden puisteleminen on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla paikoilla. Tomuttaminen on sallittua yörauhan ulkopuolella. Huoneistokohtaisilla parvekkeilla on sallittu ainoastaan liinavaatteiden tuuletus ja pukimien harjaaminen kaiteiden sisäpuolella. Huoneistoja ei saa tuulettaa porrashuoneisiin.

14 § Kellarien säilytystilat

Asukkaille on varattu säilytystilaa, jonka käytöstä määrätään talokohtaisesti erikseen.

Tulenarkojen nesteiden ja kaasujen säilytys kellaritiloissa on ehdottomasti kielletty. Kellarikäytävät on paloturvallisuuden vuoksi pidettävä tyhjinä.

15 § Ajoneuvojen pysäköinti

Joidenkin talojen asukkaille on tarjolla pysäköintitilaa. Pysäköinnistä sovitaan talokohtaisesti erikseen.

Polkupyörät ja vastaavat liikuntavälineet on sijoitettava niille varattuihin paikkoihin.

16 § Grillaaminen

Parvekkeilla grillaaminen muilla kuin sähkögrilleillä on hajuhaittojen vuoksi kiellettyä. Huoneistoissa, joissa on oma piha, voi grillata muillakin kuin sähkögrilleillä. Tällöin grillauksen tulee tapahtua etäällä talosta, jotta hajuhaittoja ei tule yläkerroksien huoneistoihin.

17 § Yhteiset tilat ja piha-alueet

Rakennusten yhteiset tilat ja piha-alueet on pidettävä siisteinä. Jätteet on kuljetettava kierrätysohjeita noudattaen niille varattuihin säiliöihin. Urheiluvälineiden, leikkikalujen, lastenrattaiden ja muiden vastaavien tavaroiden säilyttäminen porraskäytävissä ja muissa yhteisissä tiloissa on kiellettyä, ellei säilytystä ole erikseen sallittu.

18 § Tupakointi

Tupakointi on kiellettyä sisätiloissa mukaan lukien huoneistot ja porrashuoneet. Myös parvekkeella tai ulkona tupakoitaessa tupakoitsijan on huolehdittava, ettei haju eikä savu leviä yleisiin tiloihin tai asuinhuoneisiin. Parvekkeilla, joissa on ilmanvaihtokone, on tupakointi kokonaan kielletty.

19 § Muutokset järjestyssääntöihin

Muutokset näihin sääntöihin tekee AYY:n asumissektori.

Pelastussuunnitelmat

AYY:n kaikkien kiinteistöjen pelastussuunnitelmat jaetaan Internetin kautta Pelsu-palvelussa. Alta löydät linkin kunkin kohteen pelastussuunnitelmaan!

Rummunlyöjänkatu 1

Rummunlyöjänkatu 3

Sisäänmuutto

Kun olet muuttamassa AYY:n asuntoon

 Varmista perusasiat

 • Vuokrasopimus on allekirjoitettu Domossa!
 • Muuttoilmoitus on tehty
 • Sähkösopimus on tehty, niissä asunnoissa joissa AYY:llä sellainen on tehtävä
 • Tee sisäänmuuttotarkistus!

Asunnon avaimet

Asunnon avaimet voit joko vaihtaa edellisen asukkaan kanssa suoraan, tai noutaa muuttopäivänä AYY:n asuntotoimistosta.

Muuttopäivä on vuokrasopimuksen alkamispäivä, paitsi jos vuokrasopimuksen alkamispäivä on viikonloppu tai pyhäpäivä. Tässä tapauksessa muuttopäivä on vuokrasopimuksen alkamispäivää seuraava ensimmäinen arkipäivä. (Jos sopimuksesi alkaa perjantaina, voit muuttaa asuntoon perjantaina. Jos sopimuksesi taas alkaa lauantaina, voit muuttaa asuntoon vasta viikonlopun jälkeen maanantaina.)

Asuntotoimiston yhteystiedot ja aukioloajat näet täältä.

Asunnon ja asunnon avaimien luovuttamisesta voi myös sopia edellisen asukkaan kanssa suoraan, käyttämällä avaintenvaihtosopimusta.

Tarkemmat ohjeet avaintenvaihtamisesta asukkaiden kesken AYY:n sivuilla.

Sisäänmuuttotarkistus

Muuttaessasi AYY:n asuntoon, sinun tulee tarkistaa asunnon kunto käyttämällä muuttotarkastuslomaketta. Muuttotarkistus on tehtävä ja toimitettava AYY:lle viikon sisällä asuntoon muuttamisesta. Muuttotarkastuslomake täytetään asukkaan oman oikeusturvan vuoksi. Näin mahdolliset korjauskustannukset voidaan kohdistaa suoraan vahingon aiheuttajaan. Jos asunnosta on esimerkiksi revitty muovimatto riekaleiksi, uusi asukas ei voi joutua korvausvastuuseen siitä, jos hän ilmoittaa heti muuton yhteydessä asiasta muuttotarkastuslomakkeella.

AYY ei tilaa korjaustöitä muuttotarkastuslomakkeen perusteella. Pienten vikojen korjaukset (esim. repsottava pistorasia) hoitaa kiinteistösi huoltoyhtiö. Ilmoita vioista suoraan huoltoyhtiöön ja he tulevat korjaamaan ne, ilman asukkaalle koituvia kustannuksia. Suuremmat viat ja vauriot (esim. vesivahinko tai reikä seinässä) ilmoitetaan AYY:n rakennusmestarille.

Sisäänmuuttosiivous

Edellinen asukas on siivonnut asunnon, mutta käytännössä aina jotain siivottavaa jää myös uuden asukkaan tehtäväksi. Jos muuttosiivouksessa on kuitenkin räikeitä ja törkeitä puutteita, ei uuden asukkaan tarvitse siivota niitä itse. Tässä tapauksessa dokumentoi puutteet ja ilmoita niistä AYY:lle. Ilmoituksen voi tehdä puhelimitse AYY:n asuntotoimistoon (puh. 050 520 9410) ja dokumentointi (esim. valokuvat) lähettää sähköpostitse osoitteeseen asuntotoimisto@ayy.fi. AYY järjestää mahdollisuuksien mukaan paikalle siivoojan ja pidättää siivouksen kustannukset edellisen asukkaan vakuusmaksusta.

Jos sinun on päästävä muuttamaan heti, etkä halua odottaa siivousta, voit myös siivota asunnon itse. Tällöinkin sovi asiasta etukäteen AYY:n kanssa, niin AYY voi todisteita vastaan (valokuvat siivouksen puutteista, kuitit tehdyistä hankinnoista) korvata kohtuullisissa määrin siivousvälineitä asukkaalle (ei kuitenkaan esim. kokonaista imuria tai muita kodinkoneita). Uudelle asukkaalle ei kuitenkaan makseta itse siivoustyöstä.

Jos olet vaihtanut avaimet edellisen asukkaan kanssa suoraan, olet samalla ottanut asunnon vastaan siinä kunnossa, kuin mitä se avaintenvaihtosopimuksen allekirjoittamisen aikaan on ollut. Tässä tapauksessa edellinen asukas ei enää ole vastuussa asunnon siisteydestä.

Tarkista myös palovaroitin! Asunnon palovaroitin on asukkaan pidettävä kunnossa, joten jos sinulta löytyy jo valmiiksi palovaroitin katosta, varmista että se toimii ja että siinä on patteri kunnossa. AYY vastaa solujen yhteistilojen palohälyttimistä.

Internet & TV

Asuntojen vuokraan kuuluu Internet-yhteys, joka on käytettävissä ilman sen suurempia asukkailta vaadittavia toimenpiteitä. Laita Ethernet-verkkokaapeli (RJ45-liitännällä) seinään ja yhdistä koneeseen. Liittymän nopeus on 1/1 Gbps.

Kaikissa Internettiin ja televisioon liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa yhteystahona toimii Trinet: verkko(at)ayy.fi. Tarkempia lisätietoja verkosta löytyy Trinetin
kotisivuilta
.

TV-ratkaisuna AYY:n asunnoissa on Elisan kaapeli-TV. Lisää tietoa kaapeli-TV:stä löytyy Elisan nettisivuilta.

Pyykkituvat

Useimmissa AYY:n kohteissa löytyy pyykkitupa. AYY:n pyykkituvat ovat asukkaiden vapaasti käytettävissä, eikä pyykkäämisestä peritä mitään maksuja.

Kaikki pyykkivuorot  AYY:n kiinteistöjen pyykkitypiin varataan Pyykkipoika -järjestelmän kautta. Ohjeet vuorojen varaamisesta ja kaikesta mahdollisesta löytyvät Pyykkipoika -järjestelmästä, joten sinne mars!

Tuhoeläimet

Suomessa on pitkään saanut pysyä rauhassa tuhoeläimiltä, mutta ongelma on palannut myös tänne meille. Tuholaiset ovat sitkeä riesa, joiden hävittäminen vaatii skarppia toimintaa sekä asukkaalta, että vuokranantajalta.

Yleisimpiä opiskelija-asuntoja vaivaavia tuholaisia ovat tällä hetkellä luteet ja turkiskuoriaiset. Paras tapa välttää tuhoeläimiä, on pitää hyvää huolta asunnon siisteydestä ja hygieniasta.Mikäli havaitset asunnossasi mitään tuhoeläimiin viittaavaa, ota aina, heti ja välittömästi yhteyttä AYY:n asuntotoimistoon. Asuntotoimisto tilaa välittömästi tuholaistorjunnan ammattilaiset tarkastamaan asunnon ja toteuttamaan vaadittavat myrkytykset. Tästä ei koidu asukkaalle mitään kustannuksia.

Valitettavasti AYY ei voi maksaa muita korvauksia tai antaa vuokranalennuksia tuhoeläimien vuoksi. Tämän takia on jokaisen oman edun mukaista pitää asunto niin hyvässä kunnossa, että tuhoeläimet eivät sinne pääse pesiytymään. Jos tilanne pääsee pitkittymään, pahimmassa tapauksessa esimerkiksi luteiden vuoksi voidaan joutua hävittämään asunnosta kokonaisia huonekaluja. Niidenkään korvaamisen kustannuksiin AYY ei voi osallistua. Mitä nopeammin AYY saa tiedon tuholaisista, sitä helpompi ja nopeampi ne on hävittää ja sitä pienemmällä todennäköisyydellä vaiva pääsee leviämään muiden asukkaidenkin ongelmaksi tai aiheuttaa suurempia kustannuksia kenellekään.

Tämän vuoksi olkaa myös tarkkana, jos aiotte ottaa jonkin jostain löytyneen hylätyn huonekalun omaan käyttöönne! Tarkistakaa huonekalut vähintäänkin tarkkaan tuhoeläinten varalta ja pelatkaa mieluummin varman päälle, kuin kantakaa epähuomiossa asuntonne täyteen elikoita jonkin vanhan nojatuolin mukana.

Mikäli asunnossa havaitaan tuhoeläimiä, AYY ei myöskään voi tarjota toista asuntoa kyseisen asunnon asukkaille, ennen kuin tuholaistilanne on korjattu. Muuten tuholaiset voivat päästä leviämään esimerkiksi myrkytyksen alta siirrettyn asukkaan mukana suoraan uuteen asuntoon ja ongelma alkaisi alusta.

X
-->